Är det Västtrafik eller kommunen som ska göra om så att bussarna kan köra sin ordinarie sträcka i området? undrar skribenten.
Är det Västtrafik eller kommunen som ska göra om så att bussarna kan köra sin ordinarie sträcka i området? undrar skribenten. Bild: Stefan Bjarnefors

Svårt att klara oss utan buss 91

Det hade varit okej att ställa in sex hållplatser i en veckas tid, skriver signaturen resenär.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS
|

Nu är vi många bekymrade resenärer som saknar buss 91. Bussen har tagit resenärer i ett område mellan Kungssten och Käringberget, ner mot Tånguddens småbåtshamn och sen vidare upp mot Hagen.

Nu på grund av kommunens arbete i vägen, med förmodligen vatten och avlopp, kör inte buss 91 på sträckan. Det hade varit okej att ställa in sex hållplatser i en veckas tid, men nu ser det ut att bli minst fyra månader. Fyra månader med kyla, regn och snö.

Detta är inte rimligt. Just nu är det arbete på vägen utefter Skonertgatan, vilket gör att den ena vägbanan är blockerad. Det finns dock möjliga flera alternativ till att stänga busshållplatserna. Man skulle till exempel kunna köra med mindre bussar, sätta in tillfälliga trafikljus på berörd gata, köra till Tånguddens småbåtshamn och vända för att köra tillbaka till Torgny Segerstedsgatan och så kan man också öka Flexlinjen med både vad gäller tider och antalet bussar i området.

ANNONS

Är det Västtrafik eller kommunen som ska ansvara och göra om och göra rätt så att bussarna kan köra sin ordinarie sträcka i området?

En av många bekymrade resenärer

LÄS MER:Gunnel får åka buss i en timme – för bilresa som tar tio minuter

LÄS MER:Slopat stöd till elbussar i stadstrafik bromsar utvecklingen

LÄS MER:Göteborgs spårvägar: Förarbristen kan vara löst om ett år

ANNONS