Ta en fritidsbåt och åk till Sörlandet - den norska kusten tvärsöver - och försök hitta en naturhamn. Då förstår man varför det kommer så många norska fritidsbåtar till Bohuslän, skriver insändarskribenten.
Ta en fritidsbåt och åk till Sörlandet - den norska kusten tvärsöver - och försök hitta en naturhamn. Då förstår man varför det kommer så många norska fritidsbåtar till Bohuslän, skriver insändarskribenten. Bild: Kepa Arizala

Strandskyddet ger alla frihet till stranden

Värna det svenska strandskyddet, annars blir Bohuslän som Norge, skriver Kristofer Utbult.

ANNONS

Ta en fritidsbåt och åk till Sörlandet - den norska kusten tvärsöver - och försök hitta en naturhamn. Då förstår man varför det kommer så många norska fritidsbåtar till Bohuslän. Det är trist att segla på Sörlandet nu för tiden. Det är bara på de så kallade “Friarealern” där man kan lägga till och där är det redan fullt.

I Norge är egendomsrätten och att få bebygga den mark man äger tydligen mycket stark. Varenda vik som skulle passa för att lägga till i är bebyggd. Om man låter Sverige, och därmed Bohuslän, bli som Sörlandet så kan man fråga sig vart alla norska båtar då skall ta vägen.

ANNONS

Varför måste man bo på en strand? Kan någon förklara? Man kan ju bo några hundra meter bort och fortfarande ha mycket god tillgång till bad, utsikt, krabbmete med mera. Det svenska strandskyddet är en frihet för alla som inte kan betala för en egen strand.

Kristofer Utbult

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS