Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stefan Löfvens regering – utan utbildning

Men hur kan det komma sig att dessa två ministrar får uttala sig i något så komplicerat som en pandemi, skriver T. Olsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Socialminister Lena Hallengren (S) och statsminister Stefan Löfven (S). Bild: Anders Wiklund/TT
Socialminister Lena Hallengren (S) och statsminister Stefan Löfven (S). Bild: Anders Wiklund/TT

Socialminister Hallengren framträder ofta i tv med anledning av pandemin. Även statsminister Löfven gör henne sällskap då och då i media.

Men hur kan det komma sig att dessa två ministrar får uttala sig i något så komplicerat som en pandemi? Ingen av dem har ju någon utbildning i medicin. Ändå släpps de fram för att ge oss råd om vad som är bäst.

Inger det verkligen förtroende?

Jag har kollat på regeringens hemsida om övriga ministrar har relevant utbildning. Det är en dyster bild. Exempelvis har landets justitieminister ingen utbildning i juridik. Vår försvarsminister klarade inte av sin värnplikt utan fick vapenfri tjänst. Statsrådet med ansvar för högre utbildning har själv ingen högre utbildning.

IT-ministern med ansvar för digitalisering av Sverige har ingen utbildning i systemteknik. Civilministern har bara pluggat franska utöver studenten och näringsministern har ingen examen i företagsekonomi.

Så illa ser det ut. Det verkar som om statsministern systematiskt nedvärderar utbildning.

Vad annat kan man tro när statsministrarna i Norge, Danmark och Finland samtliga har akademiska meriter men vår har inte ens klarat av gymnasieskolan. Därför blir det nog som det blir. Vi blir sittande med Svarte Petter.

T. Olsson, Göteborg

LÄS MER: Löfven: EU:s vaccinsamordning bäst för folket