Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Stäng in brödet

I dessa tider bör vi ha bättre kontroll på vårt sätt att förvara färskvaror av olika slag, skriver "MKP".

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Dit hör bröd och bakverk utan emballage.

Tidigare förvarades bröd och bakverk innanför glasdörrar eller glasdisk.Numera ligger mycket öppet på hyllor i ansiktshöjd. Folk går förbi hostar,nyser och pratar och massor av mikrosalivdroppar hamnar på brödet.Vem vill köpa det brödet inte jag i alla fall.

Kakor bör inte ligga på disken vid kassan där kunden talar,betalar och tar emot varan.

Allt färskt bröd bör förvaras skyddat innanför glasgörrar eller expedieras som tidigare hygieniskt av personal.

"MKP"