Dagens sportsändningar i public service är genomkommersialiserade, menar skribenten.
Dagens sportsändningar i public service är genomkommersialiserade, menar skribenten. Bild: Anders Wiklund/TT

Sportsändningar platsar bättre i kommersiella kanaler

Tro mig, de riktiga sportfansen nöjer sig ändå inte med public service-sändningarna, skriver signaturen H-son .

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

Slutreplik

14/3 Public service är också till för sportälskare och mellofans

9/3 Public service ska inte hålla på med sportsändningar

Jag vet självklart att sportintresset är rätt utbrett men min poäng är att public service låter den få alltför stort utrymme, mer än vad som är motiverat. Inte sällan får andra program stå tillbaka för sporten, och det menar jag inte är rätt. När det gäller till exempel fotbollsmatcher, räcker det inte att sända matchen utan det ska vara analyser av "experter" före, under och efter matchen.

Dagens sportsändningar i public service är dessutom genomkommersialiserade, något som gör att de platsar bättre i de andra kanalerna. Tro mig, de riktiga sportfansen nöjer sig ändå inte med public service-sändningarna, så för dem är det inget problem. Om public service ska ha sport på repertoaren, ska det handla om breddsport på andra nivåer än dagens och utan kommersiella syften.

ANNONS

H-son

LÄS MER:Så lätt förvandlas SVT till ”Statstelevisionen”

LÄS MER:Göran Hägglund leder public service-utredning

LÄS MER:Public Service ska leverera kvalitet – inte publiksiffror

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS