Det har de senaste månaderna uppstått en ganska häftig debatt om euron i Sverige.
Det har de senaste månaderna uppstått en ganska häftig debatt om euron i Sverige. Bild: Vidar Ruud

Som EU-medlem borde också vår valuta vara euron

Det är självklart och borde vara en regel! skriver C-G Pernbring.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

Det har de senaste månaderna uppstått en ganska häftig debatt om euron i Sverige. Frågan är: Ska vi införa euron i stället för att behålla vår svaga svenska krona? Det är ett komplicerat ämne. Många finansexperter har också problem med att förklara denna svåra fråga.

I programmet Ekonomibyrån på SVT diskuterades euron med bland andra förre finansminister Anders Borg. Han var tidigare förespråkare för euro i Sverige men har nu helt svängt i frågan och föredrar till och med en svag krona framför en stabil euro. Han anser att bland annat svensk export gynnas av en svag krona. Men är det inte lite osolidariskt gentemot övriga EU-länder som har euron?

ANNONS

Min personliga åsikt är att om ett land är EU-medlem, då bör euron också automatiskt vara landets valuta. Det är självklart och borde vara en regel!

C-G Pernbring

LÄS MER:Så driver kronan på inflationen

LÄS MER:Svag krona gör statsskulden dyrare

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS