Ett område som många i mer utsatta områden skulle offra sin onkel för att få bo i. Önnered härom veckan och nu Ekebäck. Svenssons fasta bastioner faller som Jerikos murar efter Josuas sista trumpetstöt, skriver insändarskribenten.
Ett område som många i mer utsatta områden skulle offra sin onkel för att få bo i. Önnered härom veckan och nu Ekebäck. Svenssons fasta bastioner faller som Jerikos murar efter Josuas sista trumpetstöt, skriver insändarskribenten. Bild: Per Wahlberg

Fria ord: Snart är ett soldattorp i Ljungby dyrare än en Långedragsvilla

När det besinningslösa våldet drabbar de välbärgade stadsdelarna kommer inom kort priset på ett soldattorp i mörkaste Ljungby gå för mer än en villa i Långedrag, skriver Henrik Lindholm i en kåserande insändare.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

Det besinningslösa våldet drabbade nyligen det annars så fridfulla Ekebäck i Västra Göteborg.

Ett område som många i mer utsatta områden skulle offra sin onkel för att få bo i. Önnered härom veckan och nu Ekebäck. Svenssons fasta bastioner faller som Jerikos murar efter Josuas sista trumpetstöt.

Eftersom regeringens narkotikapolitik fallerat föreslår jag här ett nytt grepp.

Om vi skulle göra en en gemensam stödinsats och köpa alla drogerna som bovarna säljer så skulle de sluta bråka om sina territorier.

Magdalena Anderssons utspel om kriminaliteten är bakvänd. Utbudet är stort men efterfrågan är helt enkelt för liten! Det råder deflation i bovarnas värld!

ANNONS

Om sen alla barnfamiljer har en skokartong med narkotika hemma i skafferiet blir det heller inte lockande för ungdomar att hålla på med slikt, för vilken tonåring vill knarka om det är något som föräldragenerationen har hemma till Bridgeblandningen och På Spåret. Blä! Noll uppror!

I stället kommer de komma hem tidigt efter att ha varit på bridgeafton eller bouleturnering. Vi föräldrar kan också prova med att gå i träningsoverall på jobbet, fnysa åt grönsaker, lyssna på gangsterrap, se på Paradise hotel i stället för Husdrömmar, svara ”meh” på tilltal och lyssna på podden ”Kränk din partner med Andrew Tate” i stället för P1 till frukosten, så kommer snart ungdomarna börja gå i pullover från Dressman, äta gröt och lägga undan sin veckopeng till pensionen för att resa med Rolfs bussresor till Bodensjön i stället för att åka epa till rejvet i Vintrosa med bagaget fullt av fentanylkarameller och baconchips.

Liknande tankegångar kan appliceras på andra upprörande livskriser. Dyker ditt 18-barn upp med en ful tatuering – skaffa en likadan! Har du en partner och några andra släktingar med låg status – låt dem också få en!

Sen är nästa julklapp redan i box – en laserbehandling och ett stort plåster. Att sen faster Gertrud får dras med koi-fiskar över hela ryggen kan vi leva med. Gamla människor visar bara ryggen bar inför cancerläkare och livräddare efter drunkningsolyckor.

ANNONS

Men ärligt talat, i dag vill man ju flytta till ett torp i mörkaste skogen och bli en Pettson med mucklor, katt och hönor.

Men, snabba på, för inom kort kommer priset på ett soldattorp i mörkaste Ljungby gå för mer än en villa i Långedrag.

Henrik Lindholm

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS