Låt göteborgare uppträda för göteborgare. Här finns så många duktiga artister av alla slag, skriver Maria L.
Låt göteborgare uppträda för göteborgare. Här finns så många duktiga artister av alla slag, skriver Maria L. Bild: Bengt Kjellin

Småskaligt kalas är bättre

Gör en omstart på Kulturkalaset, gör det småskaligt och närproducerat. Låt göteborgare uppträda för göteborgare, skriver signaturen Maria L.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS
|

Min bästa kulturkalasupplevelse fick jag för länge sedan, men den känns fortfarande mäktig.

Jag hade besökt en av de större konserterna. Vilken artist det var har jag glömt. Men det som hände på vägen hem kommer jag alltid att minnas.

Jag gick på Avenyn och plötslig hördes suggestiv trummusik från en undanskymd plats. Den drog mig till sig. Där stod redan en liten klunga människor och lyssnade till två killar som spelade ”trumma” på gröna soptunnor. Lock, sidor, allt användes för att få fram ljud. Så skickligt och så häftigt. Killarna var glada och entusiastiska. Publiken var nära och kände sig delaktig. Kulturkalas till 100 procent.

ANNONS

Vilken skillnad mot den gången när vi ville uppleva ett av de riktigt stora framträdandena på Götaplatsen. Men det var så trångt att folk fick panik. Barn runt oss grät. Vi ville bara bort, men lyckades inte. Artisten var säkert bra, men det nådde inte fram till oss.

Så gör omstart på Kulturkalaset, gör det småskaligt och närproducerat. Låt göteborgare uppträda för göteborgare. Här finns så många duktiga artister av alla slag som kan ge minst lika stora upplevelser som världsstjärnor.

Maria L

ANNONS