Smaklös PR-kampanj

HP Tran är lärare på Vättleskolan i Angered. När han blev ombedd att medverka i en reklamfilm från Göteborgs stad om hur härligt det är att arbeta som lärare tackade han skarpt nej. "Ett hån mot alla oss som arbetar, kämpar och sliter i skolans värld", skriver han i en insändare.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

Vi lever i en tid där fasad och ytlighet är viktigare än innehållet. En tid där varumärket är det absolut viktigaste som finns för ett företag. En tid där man jagar likes, delningar och hjärtan på sociala medier. Göteborgs stad vill förstås inte vara sämre. De, likt andra kommuner i landet, värnar hårt om sitt eget varumärke. Det är viktigt att Göteborg är en attraktiv arbetsplats och stad. Så pass viktigt att man nu lägger ner åtskilliga miljoner för att framställa staden som en attraktiv, levande, fantastisk och stimulerande arbetsplats.

Om Göteborg stad verkligen vill förbättra varumärket och locka till sig fler medarbetare kan de börja med att lägga pengarna på den faktiska verksamheten - inte på konsultföretag!

Jag är lärare i grundskolan och arbetar på Vättleskolan i Angered. Nyligen blev jag och ett gäng andra lärare tillfrågade om vi ville ställa upp på en reklamfilm där vi förväntas berätta om hur givande och kul det är att arbeta som lärare i en av stadens skolor samt vilka visioner vi har för framtiden. Tyvärr kommer jag inte att ställa upp.

ANNONS

Jag tycker att det är beklämmande och smaklöst att man skär ner på skolans (och välfärdens!) budget och sedan lägger en massa pengar på att hyra in en PR-byrå som ska påtala hur fantastiskt det är att arbeta för staden. Det är ett ansvarslöst slöseri med skattepengar och ett hån mot alla oss som arbetar, kämpar och sliter i skolans värld.

Om Göteborg stad verkligen vill förbättra varumärket och locka till sig fler medarbetare kan de börja med att lägga pengarna på den faktiska verksamheten - inte på konsultföretag!

HP Tran

lärare på Vättleskolan

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS