Slopa skatten på polisens bambamat

Tänk att få sitta vid samma bord som en polis! Eleverna skulle älska det! Men då kom byråkratin in och sätter krokben för ett fantastiskt förslag, skriver Janne Otterström.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

Jag läste Thomas F P Martinssons debattartikel i GP 29/10 om att fler polisbesök i skolorna kan minska gängvåldet.

Jag är verksam som ”senior” på en skola i Bergsjön. Området runt skolan är oroligt och därför är det viktigt med en god relation mellan polis och eleverna på skolan.

Rektor och polis har hittat ett sätt att förbättra denna relation: Lite då och då kan poliser i området besöka skolan, prata lite med eleverna, kasta lite basket, kanske en kram och sedan äta tillsammans i bamba. Tänk att få sitta vid samma bord som en polis! Eleverna skulle älska det!

ANNONS

Det vore en löneförmån för poliserna att få äta i bamba, som de i så fall ska skatta för.

Men då kom byråkratin in. Det vore en löneförmån för poliserna att få äta i bamba, som de i så fall ska skatta för. Jag är lite osäker på summan, men jag tror att de skall skatta för 55 kronor för en lunch. Så där föll denna goda idé.

Jag blir mörkrädd. Skall våra lagar, vår byråkrati stoppa ett så fantastiskt förslag? Jag hoppas att detta bara är en mardröm och att jag väcks upp till en skola där polisen och eleverna möts både på skolgården och i bamba, utan att poliserna skall behöva betala extra skatt för det.

Det skulle bli en win-win för elever, poliser och samhället om detta kunde genomföras!

Janne Otterström

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS