Skräpet förstör vår vackra stad och lockar till sig råttor

Göteborgs kommun, snälla sätt upp fler och större papperskorgar. Skräpet som hamnar utanför drar ju både fåglar och råttor, skriver insändarskribenten.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS
|

Jag har varit i Slottsskogen på Valborg och nu senast på Göteborgs-Varvet. Bristen på sopkärl vid dessa trevliga engagemang förvånade mig.

Vid Valborg var det 150-års jubileum av Slottsskogen med många körer och ungdomar, många tusen besökare, men tyvärr överfulla papperskorgar överallt.

Vid Göteborgsvarvet likadant, med cirka 50 000 löpare med säkert 100 000 åskådare. Så få och fulla papperskorgar överallt. Jag gick igenom Trädgårdsföreningen på hemvägen, tyvärr skräpigt där också.

Göteborgs kommun, snälla sätt upp fler och större papperskorgar. Skräpet som hamnar utanför drar ju både fåglar och råttor.

Var rädd om vår vackra stad.

”Mer papperskorgar till folket”

ANNONS
ANNONS