Västtrafik borde ha uppgifter om detta så att kontrollanten snabbt får upp om passageraren fått böter tidigare. Fortsätter det härefter borde ärendet gå till åtal, skriver insändarskribenten.
Västtrafik borde ha uppgifter om detta så att kontrollanten snabbt får upp om passageraren fått böter tidigare. Fortsätter det härefter borde ärendet gå till åtal, skriver insändarskribenten. Bild: Henrik Jansson

Skäms på er ni som angriper kontrollanterna!

Skulle en person upprepade gånger använda sig av ”plankeri” borde det bli dubbla bötesavgifter som borde bli kännbara, och att dessa personer förhoppningsvis tänker sig för hädanefter, skriver insändarskribenten ”Spårvagnspassagerare som ser”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

Dessa personer som går till angrepp mot de civila kontrollanterna är de som sysslat med ” plankeri” under lång tid ser nu att möjligheten att fuska har blivit svårare. Ni borde verkligen skämmas, Det är synd att det bara blir böter.

Skulle en person upprepade gånger använda sig av ”plankeri” borde det bli dubbla bötesavgifter som borde bli kännbara, och att dessa personer förhoppningsvis tänker sig för hädanefter. Västtrafik borde ha uppgifter om detta så att kontrollanten snabbt får upp om passageraren fått böter tidigare. Fortsätter det härefter borde ärendet gå till åtal.

Jag tror att många med mig har sett dessa personer hoppa av spårvagnen när de ser att kontrollanter står vid hållplatsen och varit frustrerade över att de bara får hålla på utan att det händer något radikalt för att få stopp på det hela. Nu försöker Västtrafik med civila kontrollanter, ett bra beslut.

ANNONS

Till sist om vi skall ha folk som inte betalar för sig, så får vi som betalar räkna med högre biljettavgifter framöver.

Spårvagnspassagerare som ser

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS