”Vi kommer inte att medverka till att flytta mer befogenheter till regeringen på parlamentets kostnad”, sa Lena Hallengren (S) i en intervju med DN.
”Vi kommer inte att medverka till att flytta mer befogenheter till regeringen på parlamentets kostnad”, sa Lena Hallengren (S) i en intervju med DN. Bild: FREDRIK SANDBERG /TT

Skadligt med hämnd som drabbar folket, S!

Att hota med att sabotera riksdagsarbetet är att gå långt över gränsen för anständighet, skriver Lars.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS
|

Enligt Lena Hallengren ska Socialdemokraterna sabotera utskottsarbetet och fördröja utredningar i riksdagen. Detta verkar vara en hämnd för att regeringen ska låta utreda om politiska partiers lotterier ska omfattas av spellagens definition av ideella och allmännyttiga föreningar. ”Kanske kan det uppfattas som småaktigt”, säger hon i ett kort ögonblick av självförebråelse (DN 12/5).

Ni får pennfäktas och kasta glåpord på varandra bäst ni vill, men att hota med att sabotera riksdagsarbetet är att gå långt över gränsen för anständighet. Det är inte era politiska motståndare som drabbas. Det är vi, folket, som ni är satta att tjäna.

ANNONS

Lars

LÄS MER:Magdalena Anderssons svar på lotteriutredningen

LÄS MER:I casinodemokratin vinner alltid Socialdemokraterna

ANNONS