Ingen vettig människa reser en staty av Hitler men herr Diding får hålla på med sin glorifiering av en av världshistoriens värsta despoter. Han har mage att dessutom dela ut ett Leninpris. Detta utan några större protester, skriver Hasse B.
Ingen vettig människa reser en staty av Hitler men herr Diding får hålla på med sin glorifiering av en av världshistoriens värsta despoter. Han har mage att dessutom dela ut ett Leninpris. Detta utan några större protester, skriver Hasse B. Bild: Annika Karlbom

Ska vi resa staty över Hitler också?

Ingen vettig människa reser en staty av Hitler men herr Diding får hålla på med sin glorifiering av en av världshistoriens värsta despoter, skriver signaturen Hasse B.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS

Den kommunistiske miljonären Lasse Diding, hemmahörande i Varberg, planerar att resa en 8 meter hög Leninstaty. Förvisso på egen tomt men ändock hårresande. Lenins diktaturfasoner innebar hungersnöd och död för oliktänkande i Ryssland med omkring tio miljoner döda som resultat.

Hitler tog död på ungefär lika många. Ingen vettig människa reser en staty av Hitler men herr Diding får hålla på med sin glorifiering av en av världshistoriens värsta despoter. Han har mage att dessutom dela ut ett Leninpris. Detta utan några större protester. Är det någon skillnad på vem som håller i skaftet när miljoner oskyldiga dör?

Hasse B

ANNONS
ANNONS