Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ska bli lättare hitta p-plats

Under tiden staden genomgår en stor omvandling arbetar vi för att göra det enklare att hitta de parkeringar som finns och på så sätt även minska söktrafiken, skriver Hanna Munde, Göteborgs stads parkering.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

till Åke Hultman, 29/3

Det är helt riktigt att vi strävar efter att de parkeringsplatser som finns i centrala stan ska användas mer effektivt och inte stå tomma stora delar av dygnet när det finns behov av platser. Till följd av alla de byggprojekt som pågår försvinner ett stort antal parkeringsplatser och det är inte möjligt att hitta ersättning för mer än en del av dem.

Som kommunalt bolag har vi i uppdrag att bidra till att människor kan resa mer hållbart men också bidra till en god tillgänglighet för de som bor, arbetar eller besöker Göteborg. Vi vill att människor ska hitta flytet i sin vardag, åka kollektivt eller cykla när de kan men även kunna använda bil när de måste. Och då måste de kunna parkera den någonstans.

Den digitala plattform vi tagit fram, där appen Parkering Göteborg är den mest synliga delen, gör det möjligt att samnyttja parkeringsplatser. Oftast handlar det om att besökare kan använda dem på tider som boende eller verksamma inte nyttjar dem. Det beslut i kommunfullmäktige som du hänvisar till gäller just Saltholmen och är inte applicerbart i övriga Göteborg.

Under tiden som staden nu går igenom en stor omvandling arbetar vi för att göra det möjligt att enklare hitta de parkeringar som finns och på så sätt även minska söktrafiken.

Hanna Munde

marknadschef, Göteborgs Stads Parkering