Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Under väntetiden blev jag varse akutpersonalens arbetssituation, som är mycket tuff. Men de har en otrolig förmåga att hantera situationen, skriver insändaren. Bild: Claudio Bresciani/TT

Sjukvården förtjänar en eloge

Jag är tacksam och imponerad av den fantastiska sjukvård vi har i vårt land när olyckan är framme, skriver signaturen Barbro.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

För en dryg vecka sedan råkade jag ut för en olycka, vilket krävde kontakt med 112. Väntetiden tills ambulans var på plats var endast 20 minuter och ambulanspersonalens omhändertagande var så vitt jag förstår omsorgsfullt, noggrant och effektivt.

Under ambulanstransporten kontaktades sjukhusets akutavdelning, som bedömde att olyckan hörde till traumaavdelningen. Där väntade sex sjukvårdare som tog hand om mig och gjorde alla tänkbara akuta undersökningar med en omsorg och noggrannhet som för mig utan tidigare vare sig sjukhus- eller olycksfallserfarenhet var mycket imponerande och effektiv. En mycket välfungerande organisation! Detta behöver sägas i en tid då sjukvården aldrig får annat än kritik i tidningen.

Väntetiden till akut röntgen blev tre timmar, vilket var jobbigt, men jag var under uppsikt hela tiden. Under väntetiden blev jag varse akutpersonalens arbetssituation, som är mycket tuff. Men de har en otrolig förmåga att hantera situationen.

Jag skickades hem, eftersom man vid röntgen inte upptäckt några brott. Nästa förmiddag ringde läkaren från traumaenheten upp och bad mig genast återkomma till sjukhuset för ytterligare undersökning eftersom man vid ytterligare granskning funnit en spricka på bröstbenet. Nu vidtogs nya undersökningar av hjärtat och inläggning för observation. Vid utskrivning fick jag veta att jag kommer följas upp för ny undersökning av hjärtat.

Jag är tacksam och imponerad av den fantastiska sjukvård vi har i vårt land när olyckan är framme.

Barbro, fd organisationskonsult