Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Jultomtens land utanför Rovaniemi, Finland. Bild: James Brooks

SJ, lär av Finland!

Supermoderna nattåg med möjlighet att ta med bilen. Så ser Finlands modell ut för nattågen från Helsingfors till Lappland. När får vi se den i Sverige? skriver signaturen Norrlandsresenär.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Att nattågen till Jämtland och övre Norrland inte är lönsamma kanske inte är så underligt. Skulle tågen kännas mindre antika och kanske till och med erbjuda möjligheten att ta med bilen, skulle sannolikt många fler vilja upptäcka de norra delarna av Sverige.

Se bara på Finland (igen). Där har man sedan länge supermoderna nattåg i två våningar från Helsingfors till Lappland – med möjlighet att lasta på bilen! Även rullstolsburna personer kan enkelt ta en dusch i de handikappanpassade toa/duschutrymmena på bottenplanet, och på andra våningen har varje kupé egen dusch och toalett.

Tågen går varje dag (förutom julafton), året runt, och är mäkta populära. Inte undra på!

Norrlandsresenär