Jag vet inte vad de andra 400 000 föräldrarna har för motiv, men vi sökte ingen specifik skola eller pedagogik, skriver insändaren.
Jag vet inte vad de andra 400 000 föräldrarna har för motiv, men vi sökte ingen specifik skola eller pedagogik, skriver insändaren. Bild: Henrik Montgomery/TT

Ser inget annat alternativ än Engelska skolan

Studiero måste finnas och med det förfall som den kommunala skolan befinner sig i såg vi inget annat alternativ än att ansöka till Internationella Engelska skolan, skriver Anders Bergström.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS

Enligt IES själva står nu 200 000 barn i dag i kö till deras skolor i Sverige. Det är en ökning med mer än 40 000 sedan vi själva ansökte för vår dotter förra året. Jag vet inte vad de andra cirka 400 000 föräldrarna har för motiv, men vi sökte ingen specifik skola eller pedagogik. Så länge det råder studiero såg vi inte att valet av grundskola spelade någon större roll. Men studiero måste finnas och med det förfall som den kommunala skolan befinner sig i såg vi inget annat alternativ än att ansöka till Internationella Engelska skolan.

ANNONS

Dotterns skolstart är planerad till 2027 och till dess ser jag två vägar; antingen löser politikerna problemen i den kommunala grundskolan och därmed minskar friskolornas kundunderlag, eller så kommer riskkapitalister med Engelska skolan i spetsen att mer eller mindre ha ersatt den kommunala grundskolan. Med tanke på att debatten mest fokuserar på att friskolorna gör vinst lutar det åt fortsatt och ökad utbyggnad.

Anders Bergström

LÄS MER:Så ställer sig tio av Göteborgs grundskolor till klädkoder

LÄS MER:Därför är eleverna inte i skolan

LÄS MER:Engelska skolan slopar utdelning

ANNONS