Insändarskribenten hoppas att Jimmie Åkesson kan ändra sig vad gäller utbyggnad av vindkraft i Sverige.
Insändarskribenten hoppas att Jimmie Åkesson kan ändra sig vad gäller utbyggnad av vindkraft i Sverige. Bild: Tommy Pedersen/TT

Saknar SD viktig kunskap inom energipolitiken?

Nu kanske kan Jimmie ändra sig och godkänna ett av de bästa energislagen, skriver Erik.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

Läste att Jimmie Åkesson säger att han inte vill bygga vindkraft för då måste vi kompensera med olja och kol när det inte blåser. Tråkigt om okunskap påverkar viktiga energibeslut i Sverige.

Den grundläggande principen inom energiförbrukning är att man kan spara och reglera vattenkraften när det behövs mer energi. Man öppnar eller stänger dammarna beroende på behovet. Så när det blåser mycket, minskar vattenkraften och när det inte blåser öppnar man vattendammarna och ökar energin. Samma gäller för solenergi. Dessutom har vi smarta verktyg där vi kan styra vår energiförbrukning när elen är billigare som till exempel ladda bilbatterier, sätta på tvättmaskin, värma varmvatten, med mera.

ANNONS

Tråkigt att SD inte känner till dessa grunder i energifrågan. Nu kanske kan Jimmie ändra sig och godkänna ett av de bästa energislagen.

Erik

LÄS MER:Havsbaserad vindkraft är bra för den marina miljön

LÄS MER:Göteborgs hamn köper del av vindkraftpark till havs

LÄS MER:Håll vindkraften på avstånd från hus och hem

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS