Björn Söders reaktion på debatten i Aktuellt är mycket anmärkningsvärt, tycker insändarskribenten.
Björn Söders reaktion på debatten i Aktuellt är mycket anmärkningsvärt, tycker insändarskribenten. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Rör inte public service, Björn Söder

Ett public service, fristående från påverkan av enskilda partier, är grunden för vår demokrati, skriver signaturen Bo Ahlqvist.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

Björn Söder (SD) har reagerat starkt på Willy Silbersteins deltagande i Aktuellt i tisdagens sändning. Willy Silberstein uttryckte sin oro över att antisemitism och främlingsfientlighet nu har fått medvind i och med SD:s intåg i regeringssamarbetet. Det finns säkert fog för denna oro för mer än en gång har SD-anhängare, även de i framskjutna positioner, gjort uttalanden som kan tolkas som rasistiska.

Björn Söders reaktion på debatten i Aktuellt är mycket anmärkningsvärt. Jag citerar: ”Public service ska banne mig reformeras i grunden”. Kanske det är hög tid att påminna Björn Söder om att public service är för hela svenska folket och ska inte styras av att ett parti är missnöjda med hur de sköter sitt uppdrag.

ANNONS

Ett public service, fristående från påverkan av enskilda partier, är grunden för vår demokrati. Vi är väldigt många som inte röstat på SD, så en mer ödmjuk inställning till oss kanske vore på plats.

Bo Ahlqvist

LÄS MER:Efter debatt i SVT: Björn Söder (SD) vill reformera Public service i grunden

LÄS MER:Björn Söder het talmanskandidat

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS