Jag säger inte att det var rätt att brotta ner pensionären i fråga men i det här fallet kanske det var befogat. Vi måste ha förståelse för polisernas arbetssituation, skriver insändarskribenten.
Jag säger inte att det var rätt att brotta ner pensionären i fråga men i det här fallet kanske det var befogat. Vi måste ha förståelse för polisernas arbetssituation, skriver insändarskribenten. Bild: Janerik Henriksson/TT

Rätt ska vara rätt – även för hjälmlösa pensionärer

Varför skall lagen inte vara lika för alla? Utan hjälm så här ju hen en fara för sig själv och sin omgivning, skriver insändarskribenten.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS

Replik

9/5 Har inte polisen viktigare sysslor än att brotta ner hjälmlösa pensionärer

Jag säger inte att det var rätt att brotta ner pensionären i fråga men i det här fallet kanske det var befogat. Vi måste ha förståelse för polisernas arbetssituation. Det är inte lätt att vara polis i dag och de försöker bara att göra sitt jobb.

Varför skall lagen inte vara lika för alla? Utan hjälm så här ju hen en fara för sig själv och sin omgivning.

Polisen överreagerar inte om hen inte har behov av det. Det är tur att vi har så plikttrogna poliser som ofta får utstå förolämpningar och annat obehagligt. Vi skall vara tacksamma och inte göra onödiga polisanmälningar när de bara försöker göra sitt jobb.

ANNONS

Motorburen pensionär som uppskattar ordning

ANNONS