Västlänkens tunnel är framme vid Södra Hamngatan.
Västlänkens tunnel är framme vid Södra Hamngatan. Bild: Anders Ylander

Politiskt nej till ansvar för Västlänken

Vem får betala när budgeten spricker? En kvalificerad gissning blir: vi invånare i Göteborg, skriver Tommy Sandgren.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

På kommunstyrelsens sammanträde behandlades förra veckan ett yrkande från Demokraterna om ”begränsning av kostnadsansvar för projekt inom Västsvenska paketet”. Ett förslag med innebörden att ”ta ansvar och visa ansvarsfullhet” för alla de miljarder kronor vi invånare i Göteborg tvingas betala i form av olika skatter till dess att projekt Västlänken en dag blir helt färdigställt och i drift.

LÄS MER:Västlänken ska passera genom Otterhällans hemliga innanmäte

Alla partier, förutom SD och D, röstade nej till yrkandet. Konsekvensen av detta nej blir att kommunstyrelsen nu själva devalverat ned ordet ”ansvar” och flyttat över det till Göteborgs stads invånare. Vem får betala när budgeten spricker? En kvalificerad gissning blir: vi invånare i Göteborg.

ANNONS

LÄS MER:GP avslöjar: Konstverket ”Evig anställning” kan stoppas av okänd klausul

”Våra politiker” har i och med ovannämnda beslutet kört allt längre in i Västlänkens återvändsgränd, vilket innebär att det blir allt svårare och svårare att ta sig ur denna gränd med hedern i behåll. Sättet att agera och besluta påminner mig om Tage Danielssons ord: ”Om man vägrar se bakåt och inte vågar se framåt, så måste man se upp”.

Det kanske är dags för dessa partier att redan nu ”se upp” inför valet nästa år.

Tommy Sandgren

LÄS MER:Så tidigt får byggarbetsplatserna börja väsnas

LÄS MER:Nya steget för Västlänken i Haga – kanalen fylls med jord

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS