Anledningen till de höga elpriserna är att på den tidigare fria energimarknaden har politikerna bestämt tre saker, skriver Tore Dalväg.
Anledningen till de höga elpriserna är att på den tidigare fria energimarknaden har politikerna bestämt tre saker, skriver Tore Dalväg. Bild: Tommy Feldth

Politisk styrning ligger bakom problemen

Anledningen till de höga elpriserna är att på den tidigare fria energimarknaden har politikerna bestämt tre saker, skriver Tore Dalväg.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

Replik

10/1 Högkostnadsskydd för el – när då?

Bäste Lennart Nilsson, läste din insändare med intresse och kunde hålla med om mycket. Men, vi behöver inte mer politisk styrning.

Anledningen till de höga elpriserna är att på den tidigare fria energimarknaden har politikerna bestämt tre saker: (1) hur el skall framställas, (2) bestämt ett fast förhållande mellan priset på el och gas, och slutligen (3) bestämt/tillåtit att överföringskablar lagts till kontinenten.

Det är denna medvetna politiska strategiska styrning som gör att elbolagen nu inte vågar/kan lämna fastpris (= högkostnadsskydd) till konsumenter.

Tore Dalväg

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS