Carin Götblad, polismästare vid polisens nationella operativa avdelning (NOA), tycker att det är viktigt att barn lär sig om etik i moral redan i skolan.
Carin Götblad, polismästare vid polisens nationella operativa avdelning (NOA), tycker att det är viktigt att barn lär sig om etik i moral redan i skolan. Bild: Tim Aro/TT

Polismästaren är inne på rätt spår om gängvåldet

Hon tryckte på vikten av att arbeta på två plan: repressiva åtgärder och förebyggande, skriver Suzanne.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

Jag blev så glad när jag för några dagar sedan hörde polismästarens Carin Götblads tankar kring åtgärder av gängkriminaliteten (P4 Stockholm 15/6). Hon tryckte på vikten av att arbeta på två plan: repressiva åtgärder och förebyggande. Enligt henne är de repressiva åtgärderna inte lösningen men nödvändiga. De förebyggande är däremot en lösning, det vill säga att arbeta med barnen på ett medvetet sätt i skolan, ja redan i förskolan underströk hon. Ett förslag skulle kunna vara att byta ut en del av matteundervisningen mot undervisning i etik och moral.

Jag är helt på Carin Götblads linje. Eftersom jag arbetat inom förskolan i 43 år vet jag att man tidigt kan se tendenser hos barn som har svårt med samspel, hänsyn och skilja på mitt och ditt. De behöver träna på konstruktiva konfliktlösningar. Vem ska lära dessa små att växa upp till goda samhällsmedborgare om inte vi som står dem närmast och älskar dem? Inte att förglömma föräldrarna, som ibland kan behöva stöd. Ett ansträngande och givande arbete som kräver samarbete och pengar. En uppmaning till politikerna.

ANNONS

Specialpedagog Suzanne

LÄS MER:Barbro Jönsson var känd som gängåklagaren: ”Fått läsa min egen dödsruna”

LÄS MER:Så vill regeringen bura in gängkriminella som inte håller i vapnet

LÄS MER:Man kan inte stoppa gängvåldet och samtidigt skära ner på skolan

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS