Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Nu efter snart 168 timmar i karantän så går jag ut en runda, skriver insändaren. Bild: Jean-Francois Badias
Nu efter snart 168 timmar i karantän så går jag ut en runda, skriver insändaren. Bild: Jean-Francois Badias

PCR-testet som aldrig fick svar

Västra Götalandsregionen kunde sparat in kostnaden för test om min upplevelse delas av fler, skriver ”Conny”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

För en vecka sedan tog jag ett PCR-test eftersom jag hade några symptom som kunde tyda på covid-19. Provet lämnades samma dag på vårdcentralen och ett par dagar senare fick jag ett mejl om att provet var registrerat. Sedan hände ingenting.

1177 skriver på sin hemsida att svar ska komma inom 2–3 dagar. Direkttest uppger att det kan dröja 48–72 timmar borträknat helg.

Eftersom jag har förstått att vi ska hjälpas åt att stoppa smittan har jag satt mig själv i karantän. Efter en vecka hade fortfarande inget sms kommit om att provet är färdigtestat från Direkttest.se. Jag bröt då min isolering.

Men så i dag, en och en halv vecka efter att testet togs, fick jag äntligen besked. Nyfiken öppnar jag mitt svar med bank-id. Svaret: "Ditt prov har inte ankommit till laboratoriet och du kommer därför inte få något provsvar. Detta kan bero på att du inte har lämnat in provet eller att det har förekommits under transport."

Eftersom Direkttest registrerat provet så har det försvunnit under deras process. Sånt händer men varför inte vara ärliga.

Västra Götalandsregionen kunde sparat in kostnaden för mitt test om min upplevelse delas av fler.

Conny

LÄS MER: Här är det senaste om coronaviruset

LÄS MER: Två miljoner covidtester hittills i år