Otroligt att vården misslyckas säkra personal

Varför är vårdens ledning så inkompetent? Det parti som lovar att rensa i denna galenskap får min röst! skriver signaturen.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

Helt otroligt att det fortgår med sjukvårdens misslyckanden att säkra personal i semestertider. Att erbjuda en sköterska 20 000 kronor för att flytta en semestervecka retar mig på minst tre plan:

1. Hur får detta fortgå? Varför gör inte högt betalda politiker och sjukhusledning något? Sjukdomar tar inte semester sa chefen för SU igår, när kom man på detta?

2. Jag vill inte att min inbetalda skatt försvinner i svarta hål och definitivt inte när det kan undvikas, planera därför och utför åtgärder, sköt ert jobb! Det är bara för att det är skattepengar som används som det tillåts att vara så här slappt.

ANNONS

3. Det är orättvist mot andra yrkesgrupper som inte får i närheten av dessa fantasisummor för att flytta sin semester. Det är väl helt ok i Grekland i september? Dessutom är det ljust på morgon och kväll och helt enkelt lite lättare att ta sig till jobbet under sommaren. Kanske ska avtalen sägas upp, det vill säga att man inte ska kunna räkna med semester under sommarmånaderna.

Varför är det så inkompetent när det gäller vårdens ledning. Har man mönstrat upp kirurger till chefer som inte klarar av jobbet?

Politiker – finns det tillräckligt med utbildning? Kan sjukhusen ha egna skolor där de fyller på behoven under sommaren?

Varför håller läkare och sköterskor på med mer administration än patientkontakt?

Varför finns det 2022 tidskrävande datasystem som inte pratar med varandra utan att värdefull tid i stället läggs på manuell hantering? Återigen är detta saker som chefer skulle ha sett för längesedan och åtgärdat. Men det är klart, man kan ju alltid skjuta upp semestern och ösa ur skattekistan.

Det parti som lovar att rensa i denna galenskap får min röst!

Helt Sinnsykt!

LÄS MER:Därför skrotas ASIH – den mest avancerade vården i hemmet

LÄS MER:Svenske läkaren i Ukraina: Fler och fler lämnar

LÄS MER:Vårdbrist i Danmark: Var tionde säng indragen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS