Ökad flygtrafik lika positivt som ökad gängkriminalitet

Vågar man hoppas att GP:s reporter ställer någon kritisk fråga vid nästa reportage från Landvetter flygplats? undrar insändaren.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

Den 19/7 hade GP ett reportage om Landvetters flygplats. Det framställdes som glädjande när flygtrafiken nu börjar öka igen. Vi har en accelererande växthuseffekt och pågående klimatförändring. Att flygtrafiken ökar är ungefär lika positivt som att gängkriminaliteten ökar.

Landvetter framhåller att de är en helt fossilfri flygplats. Ja, det hamnar väl i samma härad som när Norge säger att de pumpar upp olja på ett miljövänligt sätt.

Syftet med en flygplats är att skicka flygplan kors och tvärs över världen, och när ett flygplan skall lyftas upp till 10 000 meters höjd och pressas fram i 900 km/h då går det sannerligen åt fossil olja.

ANNONS

Flygplatsdirektören Anna Strömwall tycker det är en fantastisk nyhet att United Airlines beställde 200 elflygplan från göteborgsbolaget Heart Aerospace. Bra, men planen är för 19 passagerare och räckvidden 40 mil. Så de planen är mer en ersättning för bussen.

Möjligheten att åka till Thailand med elflygplan ligger nog 50 år fram i tiden, och då är det redan kört med klimatet. Vågar man hoppas att GP:s reporter ställer någon kritisk fråga vid nästa reportage från Landvetter flygplats?

Klas

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS