Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Om modern dör så har barnet varken pappa eller mamma, skriver insändaren. Bild: Martina Holmberg / TT
Om modern dör så har barnet varken pappa eller mamma, skriver insändaren. Bild: Martina Holmberg / TT

Oansvarigt och egoistiskt när kvinnor skaffar barn själva

Kvinnor som är ensamma borde inte få skaffa barn själva, skriver John Hörstedt.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Rachel Irwin skriver i sin debattartikel (GP 6/4) att det är absurt att det är brist på spermier hos spermiebankerna. Hon skriver att många ensamstående kvinnor får vänta för länge på spermier hos reproduktionscentrum.

Det är inte absurt. Det absurda är att det är brist på par som skaffar barn. Kvinnor som är ensamma borde inte få skaffa barn själva. Det är oansvarigt och egoistiskt. Om modern dör så har barnet varken pappa eller mamma.

Rachel skriver att ensamstående kvinnors rätt till assisterad befruktning är ett steg mot jämställdhet. Hur är det det? Snarare ett steg i motsatt riktning.

Jag som ensamstående man kan inte få assisterad befruktning. Jag kan inte få barn själv. Om man inte lyckas hitta en partner eller någon som vill skaffa barn med en så får man avstå. Det absurda är att ensamma kvinnor får assisterad befruktning och att det läggs skattepengar på det, för det är inte vård.

John Hörstedt

LÄS MER: "Utan lagen hade jag inte haft min familj"

LÄS MER: Spermiebrist bromsar när fler vill bli mamma

LÄS MER: Emily, 42, ville vänta in rätt pappa – frös in sina ägg