Den nya korta bussfilen till nästan hundra procent tom på trafik, hävdar skribenten.
Den nya korta bussfilen till nästan hundra procent tom på trafik, hävdar skribenten. Bild: Sebastian Nilsson

Nya bussfilen vid Hovås är ett misslyckande

Låt alla trafikslag använda båda filerna söderut, då skulle trafiken flyta mycket bättre, skriver Bo Nyberg.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

Nu måste berörda myndigheter inse att denna så kallade utbyggnad med bussfil söderut mellan Hovåsmotet och Nya Hovås inte fungerar. De långa köerna med nästan stillastående biltrafik söderut på eftermiddagarna kvarstår. Enligt min erfarenhet är den nya korta bussfilen nästan tom på trafik och utgör en propp för ett bättre trafikflöde.

Låt alla trafikslag använda båda filerna söderut i stället, då skulle trafiken flyta mycket bättre. Detta skulle minska tiden för (de få) bussarna mycket marginellt. Trafiken flyter ju på efter Nya Hovås, då trafiken delar sig där. Dels ner mot Kungsbacka och dels mot Nya Hovås.

Att man inte lyckades bygga två filer plus bussfil söderut är ett misslyckande. Ett misslyckande är också att lägga så mycket pengar på ett projekt som inte åstadkommit någon miljöförbättring, med tanke på all stillastående trafik genom hela Askim. Det enda positiva är att man samtidigt fick till en av- och påfart vid Hovåsmotet.

ANNONS

Bo Nyberg

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS