Hur rättfärdigar ni inför er själva och era barnbarn, att just denna resa är så viktig för er att ni väljer att göra den och därmed också bidrar till en allt dystrare framtid för yngre generationer? skriver Bekymrad mormor.
Hur rättfärdigar ni inför er själva och era barnbarn, att just denna resa är så viktig för er att ni väljer att göra den och därmed också bidrar till en allt dystrare framtid för yngre generationer? skriver Bekymrad mormor. Bild: Henrik Montgomery/TT

Ni förstör era barnbarns framtid med era flygresor

Hur tänker ni? Är det så oerhört svårt för er att avstå denna typ av semesterresa, som de flesta i vår generation troligen har gjort så många gånger förr?, skriver insändarskribenten Bekymrad mormor.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

Som relativt nybliven pensionär konstaterar jag nu med förfäran hur mina generationskamrater ”unnar sig” semesterresor med flyg som om de aldrig hört talas om flygets klimatpåverkan.

Vi vet att klimatmålen blir allt svårare att uppnå och ser allt oftare effekterna av jordens uppvärmning. Trots detta är vi i dag snart tillbaka på samma nivåer av resande som innan pandemin och utsläppen från flyget är nästan ett ton per person och år.

Hur tänker ni? Är det så oerhört svårt för er att avstå denna typ av semesterresa, som de flesta i vår generation troligen har gjort så många gånger förr?

ANNONS

Hur rättfärdigar ni inför er själva och era barnbarn, att just denna resa är så viktig för er att ni väljer att göra den och därmed också bidrar till en allt dystrare framtid för yngre generationer?

Det borde, med den kunskap vi har i dag om flygets klimatpåverkan, vara en självklarhet för varje människa att välja bort de flygresor vi gör enbart för nöjes skull. Ingen människa kan göra allt, men varje människa kan göra något och tillsammans kan vi åstadkomma förändringar.

Bekymrad mormor

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS