SD talar om att nationen är i förfall. Ja, Sverige har sannerligen gått fel väg de senaste två åren med visitationszoner, laglig hemlig avlyssning och andra åtgärder som via ”snabbspår” för landet närmare att vara en polisstat i stället för en öppen demokrati. SD vill ju även kunna använda sig av militären ”om så behövs” – det luktar verkligen illa!, skriver insändarskribenten.
SD talar om att nationen är i förfall. Ja, Sverige har sannerligen gått fel väg de senaste två åren med visitationszoner, laglig hemlig avlyssning och andra åtgärder som via ”snabbspår” för landet närmare att vara en polisstat i stället för en öppen demokrati. SD vill ju även kunna använda sig av militären ”om så behövs” – det luktar verkligen illa!, skriver insändarskribenten. Bild: Christine Olsson/TT

När SD blåljuger om trollfabriken visar de sitt rätta ansikte

Anfall och förnekande av fakta är den högerextremistiska standardmetod SD väljer, skriver Jan-Olof Cavanna.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS

SD har granskats av TV4:s Kalla Fakta som kartlagt partiets ”trollfabrik”; ett ljusskyggt och hemligt verktyg med syfte att påverka den politiska debatten och därmed urholka demokratin. Trots konkreta fakta blånekar SD totalt. Här visar SD sitt äkta ansikte!

Anfall och förnekande av fakta är den högerextremistiska standardmetod SD väljer. Om SD granskas kritiskt av en myndighet skall minsann myndighetens direktiv skrivas om och generaldirektören skall petas.

Hårdbantningen, styrningen och kontrollen av public service syftar till att inskränka mediernas frihet och montera ned yttrandefriheten så att självständig och oberoende journalistik inte längre är en självklarhet.

Hemlig övervakning utan brottsmisstanke är dessutom numera lagligt så ”otrevliga” journalister kan avlyssnas utan problem. Förnekelsen av klimatförändringarna, jakten på invandrare som enligt SD är roten till allt ont – listan kan göras lång över partiets illaluktande taktiker.

ANNONS

SD talar om att nationen är i förfall. Ja, Sverige har sannerligen gått fel väg de senaste två åren med visitationszoner, laglig hemlig avlyssning och andra åtgärder som via ”snabbspår” för landet närmare att vara en polisstat i stället för en öppen demokrati. SD vill ju även kunna använda sig av militären ”om så behövs” – det luktar verkligen illa!

Är det rimligt att ett sådant parti ges möjlighet att styra svensk politik? Är det inte dags att regeringen sätter ned foten och riskerar sin ställning för landets och demokratins bästa? Jag menar att vi nu alla måste visa att vi inte längre accepterar nedmonteringen av svensk demokrati utan att vi ser till att snarast rösta bort högerextremisterna från makten. EU-valet är nära och nästa riksdagsval om två år. Gör vi inget åt detta nu räds jag verkligen framtiden!

Jan-Olof Cavanna

ANNONS