Kommunstyrelsens ordförande Hans Forsberg (M). Anneberg, Kungsbacka.
Kommunstyrelsens ordförande Hans Forsberg (M). Anneberg, Kungsbacka. Bild: Robin Aron

Moraliskt försvarbart med feta ersättningar efter sexköp?

Som politiker går det ju att tröttna på sitt jobb och fixa sig ett rejält avgångsvederlag genom att köpa sex och se till att man torskar, skriver Sven Degerfeldt.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

För sexköp kan man få bra betalt – 1,3 miljoner – därför att det uppenbarligen råder villkorslösa avtal för politiker, och är man endast entreprenör och tv-kändis och begår samma brott, förlorar man minst motsvarande summa genom förlorade uppdrag under lång tid och stora svårigheter med att hitta nytt jobb.

Är det moraliskt försvarbart med dessa villkorslösa, feta ersättningar? Är Hans Forsberg (M) och Paolo Roberto lika inför lagen? Inte alls, moraliskt sett! Slappa lagstiftare borgar för ojämlikheten. Som politiker går det ju att tröttna på sitt jobb och fixa sig ett rejält avgångsvederlag genom att köpa sex och se till att man torskar, om man är lagd åt det hållet att man är likgiltig inför dåligt rykte.

ANNONS

Sven Degerfeldt

LÄS MER: Toppolitiker misstänks för sexköp på bordell i Örgryte

LÄS MER: Misstänkt människohandel utreds i Paolo Roberto-fallet

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS