Så ledsen jag blir, Ulf Kristersson och Elisabeth Svantesson, skriver Finn Madsen.
Så ledsen jag blir, Ulf Kristersson och Elisabeth Svantesson, skriver Finn Madsen. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Moderaterna är fel ute om sänkt skatt på diesel

Jag har röstat borgerligt hela mitt liv och jag kör gärna bil, men här är ni fel ute, skriver Finn Madsen.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

Moderaterna vill nu kraftigt sänka skatten på diesel och bensin. Visst är det smärtsamt dyrt att tanka, men även som inbiten ekonom behöver man tänka lite längre än bara pris i det kritiska läget vi är i.

LÄS MER:Ny bränslechock – höjs ännu en gång

Dagens pris beror på en akut brist på tillgång till olja. Den som finns tillgänglig ska räcka till många. Det är helt enkelt svårt att hitta alternativ till den ryska oljan. Målet nu måste därför vara att vi avsevärt minskar på förbrukningen där det går i västvärlden. Ett lägre pris i nuläget kommer inte leda till sparsamhet, utan tvärtom.

Så ledsen jag blir, Ulf Kristersson och Elisabeth Svantesson. Jag har röstat borgerligt hela mitt liv och jag kör gärna bil, men här är ni fel ute.

ANNONS

Finn Madsen

LÄS MER:Analytiker: Då kan bensinpriset bli mycket högre

LÄS MER:Centerpartiet: Sänk skatten på förnybara drivmedel

LÄS MER:Energikris och recession hotar i krigets skugga

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS