Ska det verkligen vara så att ett barn som är folkbokförd i Sverige, har svenskt pass och går i svensk skola inte ska vara berättigad till barnbidrag? skriver insändarskribenten.
Ska det verkligen vara så att ett barn som är folkbokförd i Sverige, har svenskt pass och går i svensk skola inte ska vara berättigad till barnbidrag? skriver insändarskribenten. Bild: Jessica Gow / TT

Mitt barnbarn har svenskt pass men inte rätt till barnbidrag

Mamman har från Försäkringskassan fått avslag på sin ansökan om barnbidrag eftersom hon inte är försäkrad för bosättningsbaserade förmåner i Sverige, skriver signaturen Ag mamma.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

Mitt barnbarn kom med sin mamma, med Sjömanskyrkans buss, till Göteborg från Ukraina mars 2022, blev folkbokförd i Sverige 11 april 2022, har svenskt pass och går i svensk skola, men är inte berättigad för barnbidrag.

Mamman har från Försäkringskassan fått avslag på sin ansökan om barnbidrag eftersom hon inte är försäkrad för bosättningsbaserade förmåner i Sverige.

Jag har försökt hjälpa till genom att först kontakta Försäkringskassan där jag fick rådet att ringa Göteborg stad avdelningen för barn och ungdom, det finns något som heter nätverksplacering.

Men där fick jag veta att någon nätverksplacering inte var aktuellt eftersom det bara gällde för ensamkommande barn och här var ju mamman med.

ANNONS

Ska det verkligen vara så att ett barn som är folkbokförd i Sverige, har svenskt pass och går i svensk skola inte ska vara berättigad till barnbidrag?

Undrande farmor

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS