Insändarskribenten måste leva på sina sparpengar eftersom ersättningen från Unionens a-kassa dröjer.
Insändarskribenten måste leva på sina sparpengar eftersom ersättningen från Unionens a-kassa dröjer. Bild: Jessica Gow/TT

Min a-kassa är inte där när jag behöver den

Jag trodde det skulle vara min trygghet, inte ge upphov till mer ångest, skriver signaturen Frustrerad.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS
|

Jag har sedan i juni tyvärr blivit ofrivilligt arbetssökande och har fått utforska hur a-kassan fungerar. Sedan mitt ärende om att få ersättning registrerades skulle det ta 6-8 veckor på grund av hög belastning.

Nu har det gått 14 veckor och jag har inte fått en krona. Jag lever på sparpengar men de räcker inte länge till. När jag ställer frågor till Unionens a-kassa om vilket ansvar de tar om det problemet som de står 100 procent bakom, beklagar de sig och säger att de jobbar så fort de kan.

Men det kan inte bara vara jag som är frustrerad över Unionens nonchalans för gemene mans ekonomi och mående. Vad gör de som inte har sparpengar? Som redan vänder på varenda krona redan innan man blir arbetslös?

ANNONS

Det är första gången jag är ofrivilligt arbetssökande och upplevelsen i sig är skrämmande som den är. I detta ska man då tampas med inkompetens och byråkrati hos Unionens a-kassa som jag trodde skulle vara min trygghet, inte ge upphov till mer ångest.

Frustrerad

LÄS MER:A-kassa uppmanas snabba på utbetalningar

LÄS MER:Här finns jobben inom industrin – och så här ser lönerna ut

LÄS MER:Här är jobben med kort utbildning och hög lön

ANNONS