Göteborg 400 år kan lämpligtvis firas med fler simhallar åt göteborgarna, önskar skribenten.
Göteborg 400 år kan lämpligtvis firas med fler simhallar åt göteborgarna, önskar skribenten. Bild: Vilborg arkitekter

Masthuggstorget – en utmärkt plats för en ny simhall

Masthuggstorget hade varit en utmärkt plats för en ny simhall, skriver Elisabeth Norlin.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS
|

På väg till mitt arbete cyklar jag förbi en centralt belägen plats med väl utbyggd lokaltrafik där våra politiker är ”helt lyriska” över att man ska bygga ett parkeringshus samt en idrottshall. Det är Masthuggskajen som ska få stoltsera med denna ”spännande glaslåda”, för att citera en S-politiker. En av stadens mest attraktiva platser bebyggs alltså i detta nu med ett stort parkeringshus och kontorslokaler samt ännu ett gym.

Samtidigt har Svenska livräddningssällskapet larmat i flera års tid om att det saknas simhallar för att kunna säkerställa simkunnigheten hos stadens barn. Frölundabadet stängs nu i två år för renovering och som grädde på moset ska man riva det anrika Valhallabadet. Den enda bassäng med fulldjup för simhopp i kommunen.

ANNONS

Våra politiker är ”fantastiskt nöjda och glada” över att det ska byggas en multiarena mitt i centrala stan. Haken är att staden då står helt utan centralt bad i flera år. Konsekvenserna för våra idrottsutövande ungdomar är förödande. Redan i dagsläget tappar Göteborg elitsatsande ungdomar inom vattensporterna då det saknas träningstider.

Masthuggstorget hade varit en utmärkt plats för en ny simhall, kanske i kombination med en idrottshall och parkeringshus. Saknar våra politiker fullständigt möjligheten att prioritera? Parkera är inte livsnödvändigt, men simkunnighet räddar liv.

Gör om, gör rätt och bygg en fantastisk multiarena, men i utkanten av staden. Bygg fler simhallar, helst en i varje stadsdel. Simning räddar liv och är dessutom en bred motionsform som passar många. Göteborg 400 år kan lämpligtvis firas med fler simhallar åt göteborgarna.

Elisabeth Norlin, göteborgare och simhoppsmamma

LÄS MER:Grönt ljus för Masthugget Väst

LÄS MER:Arenaförslaget skulle spara miljarder – väljs bort

LÄS MER:Badhuskungen riskerar förlora Frölundabadet efter avslöjande

ANNONS