Emigranternas hus. Göteborg
Emigranternas hus. Göteborg Bild: Robin Aron

Lyssna på oss invånare – rädda Emigranternas hus!

Emigranternas hus liksom GWO måste få fortsätta sina verksamheter för att ge oss invånare både kunskap och berika våra liv. I ett demokratiskt samhälle lyssnar de folkvalda på sina invånare, skriver Ingela Wanglöf.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

Flaggan togs ner när jag läste att Emigranternas hus läggs ner. Samma tycks gälla för GWO. Jag blir uppbragt, sorgsen och fruktansvärt arg över den svaghet som kulturnämndens ordförande visar.

Inte kunna tänka utanför boxen! Inte våga vara flexibel! Inte lyssna på vad göteborgarna har tyckt i sina tidningsartiklar och med sina namnlistor. Skrämmande!

En eloge till Higab som visade god vilja med att ge museet en lättnad med hyran. Hur kan då en folkvald representant för Göteborgs kommun neka museet hjälp? Jobbar Göteborgs stad och Göteborgs politiker mot varandra?

Emigranternas hus liksom GWO måste få fortsätta sina verksamheter för att ge oss invånare både kunskap och berika våra liv. I ett demokratiskt samhälle lyssnar de folkvalda på sina invånare. Fanns inte historia med bland skolämnena för kulturnämndens ordförande som säger att drivkraften är att skapa ett samhälle för alla? Men där tycks kulturen inte få vara med!

ANNONS

Jag hoppas att Du, Ann Catrine Fogelgren (L) låter dessa två kulturaktiviteter få fortsätta att verka och då kan du med stolthet säga till de dina att du var med och räddade Emigranternas hus och GWO. Men det är bråttom! Kirkegaard sa en gång mycket klokt: ”Livet kan bara förstås baklänges, men måste levas framlänges”!

Ingela Wanglöf

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS