Bara Furuviksparken och Tosselilla Sommarland har ett lägre pris i Sverige, skriver Christopher Carlsson.
Bara Furuviksparken och Tosselilla Sommarland har ett lägre pris i Sverige, skriver Christopher Carlsson. Bild: Sanna Tedeborg

Liseberg inte så dyrt om man jämför

Bara Furuviksparken och Tosselilla Sommarland har ett lägre pris i Sverige, skriver Christopher Carlsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS
|

Replik

Med dessa priser inte konstigt att färre går till Liseberg 17/7

Att det är dyrt att gå på nöjespark kan tyckas, men man bör sätta det i perspektiv till andra nöjesparker. En snabb slagning på parker i Sverige, Norge och Danmark visar snabbt att Liseberg inte alls är så dyrt. Bara Furuviksparken och Tosselilla Sommarland har ett lägre pris i Sverige och då kan de parkerna inte jämföras med Liseberg. Räknat på två vuxna och två barn (under 110 cm och under 13 år)

Jämför vi med Danmark och Norge så är det enbart Bakken (Dyrehavsbakken) i Klampenborg utanför Köpenhamn som är billigare än Liseberg, dock endast med 6 kr.

ANNONS

Vill även passa på att kommentera det här med maxtak på antal besökare i parken per dag då det verkar beröra många.

Att fastställa ett maxtak för antalet besökare per dag är en försiktig och nödvändig åtgärd för att upprätthålla säkerheten och trivseln inom parken. Genom att begränsa antalet besökare kan parkens infrastruktur och resurser hanteras på ett optimalt sätt, vilket bidrar till att undvika överbelastning, matsvinn och förhindra olyckor eller oönskade händelser. Detta är en välgrundad och ansvarsfull åtgärd som främjar både gästernas säkerhet och upplevelsen av parken.

Tänk efter, när ni är i parken vad klagar ni på? Köer eller hur?

Och festival, bio, fotboll, hockey och så vidare har arbetat med max antal besökare så länge jag vet.

Christopher Carlsson

LÄS MER:Besökstapp på Liseberg – 20 procent färre

LÄS MER:Lisebergs besked: Stoppar Marabou-ägarens produkter

LÄS MER:Stöket på Liseberg – GP tar rygg på ordningsvakterna

ANNONS