Enligt Västtrafik ska ”medföljandeerbjudandet” vara ett mervärde för de som köper biljett till ordinarie pris, så att hela familjen kan åka kollektivt i stället för att ta bilen. Och eftersom seniorkortet bekostas av Göteborg stad kommer möjligheten inte att finnas kvar, skriver insändarskribenten.
Enligt Västtrafik ska ”medföljandeerbjudandet” vara ett mervärde för de som köper biljett till ordinarie pris, så att hela familjen kan åka kollektivt i stället för att ta bilen. Och eftersom seniorkortet bekostas av Göteborg stad kommer möjligheten inte att finnas kvar, skriver insändarskribenten. Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Låt oss ta med barnbarnen på bussen gratis som vi kunde förut

Vi kan visa barnen att det går alldeles utmärkt att använda sig av kollektivtrafik i stället för att bli skjutas till olika aktiviteter och på så sätt minska koldioxidutsläppen i naturen, skriver Lars Skoglund.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS
|

Tidigare har det varit möjligt att med seniorkortet i Göteborg, kunna ta med 3 barn utan extra avgift vid resor i kollektivtrafiken.

Vid införandet av den nya zonindelningen som Västtrafik införde så togs den möjligheten bort. Endast om man köper biljett i appen kan man få ta med barn utan extra avgift.

Enligt Västtrafik ska ”medföljandeerbjudandet” vara ett mervärde för de som köper biljett till ordinarie pris, så att hela familjen kan åka kollektivt i stället för att ta bilen. Och eftersom seniorkortet bekostas av Göteborg stad kommer möjligheten inte att finnas kvar.

Kan vi medborgare påverka Västtrafik att ändra sig - ja, via ett så kallat ”medborgarförslag” till Göteborg stads stadsmiljöförvaltning kan vi få frågan prövad.

ANNONS

Från PRO Askim ser vi stora fördelar med att återinföra möjligheten att ta med barnbarnen på seniorkortet. Vi kan visa barnen att det går alldeles utmärkt att använda sig av kollektivtrafik i stället för att skjutsas till olika aktiviteter och på så sätt minska koldioxidutsläppen i naturen.

Vi har lagt upp ett medborgarförslag på Göteborgs stads hemsida. Om vi får in mer än 200 namnunderskrifter under 90 dagar, kommer frågan att behandlas i ansvarig politisk nämnd.

Hjälp oss att lyfta frågan och få den belyst.

Lars Skoglund PRO:s hållbarhetskommitté

ANNONS