Lägg inte ned öppna förskolan

Öppna förskolan ger en social värme i tillvaron. Stäng inte ner den, skriver Linnéa Koré.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

Göteborgs kommun har högre skatteintäkter än riksgenomsnittet och lägre kostnader per invånare än snittkommunen enligt SCB. Ändå anser man från kommunens sida att det inte finns tillräckligt med pengar för att ha kvar våra öppna förskolor – en välfungerande och välbehövlig verksamhet.

Framför allt är det barnen som behöver träffa andra barn innan de börjar på förskola, och vissa går inte på förskola alls. Men också föräldralediga vuxna kan verkligen behöva komma dit då och då, till en trygg punkt, prata med andra föräldrar och få en paus från att sitta hemma. Öppna förskolan ger en social värme i tillvaron.

ANNONS

Håkan Önal (M), ordförande för förskolenämnden, kallar förslaget för en "omprioritering" (artikel i GP 29/11). Man kan använda vilka fina ord man vill för denna nedskärning: det är fortfarande en ytterst negativ förändring som samhället absolut inte behöver just nu när det allmänna sociala klimatet dessutom hårdnar.

Genomför inte det här vettlösa förslaget! Ingenting bra kan komma ur att man lägger ned öppna förskolan.

Linnéa Koré

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS