Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Västlänken Korsvägen Bild: Anders Ylander
Västlänken Korsvägen Bild: Anders Ylander

Låt oss få inblick i vad Västlänken kostar!

Om det finns indikationer på att kassaflödet inte står i paritet med projektets framdrift i dagsläget borde invånarna få veta detta, skriver Tommy Sandgren.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Under onsdagen den 21 april beslutade en majoritet i Kommunstyrelsen (KS) att avslå Demokraternas yrkande att representanter för Trafikverket ska inbjudas snarast till KS för att avlämna information om bland annat projekt Västlänkens framdrift och utfall samt svara på frågor. D, S och SD röstade för detta yrkande medan M, L, C, MP och V beslutade i majoritet att avslå yrkandet.

En fråga man då kan ställa sig är; lever Kommunstyrelsen i Göteborg upp till det som står i Kommunallagen 6 kapitel paragraf 11, och enligt kommunstyrelsens reglemente, att man har en plikt att hålla sig informerad i frågor av vikt för staden?

Är inte projekt Västlänken, som ingår i Västsvenska paketet, ”en fråga av vikt för staden”

Är inte projekt Västlänken, som ingår i Västsvenska paketet, ”en fråga av vikt för staden” eftersom man redan har avsatt 1,65 miljarder kronor för detta paket och till det tillkommer ytterligare flera stora följdinvesteringar.

Om det finns indikationer på att kassaflödet inte står i paritet med projektets framdrift i dagsläget borde invånarna få veta detta.

Dessutom bör Trafikverkets olika framställningar att få spränga dygnet runt i fler delprojekt väcka till eftertanke om att allt inte står rätt till.

När nu ovan nämnda fem partier avslår ett sådant yrkande, som en majoritet av Göteborgs invånare säkerligen vill ha ett tydligt svar på, så leder det tanken vidare till ordspråket ”ingen är så blind som den som inte vill se”.

En sak är säker, en ”vacker” dag tvingas vi alla se när nu Västsvenska paketet blir klart. Tyvärr får man redan en känsla av att en ytterligare förlängd trängselskatt lurar runt hörnet.

Tommy Sandgren

LÄS MER: Flera partier kräver bättre insyn i Västlänksbygget

LÄS MER: Så blir trafikvåren i Göteborg

LÄS MER: Kanalmurarna rustas upp för miljarder – får större påverkan än Västlänken