Tomten skulle kunna användas till verksamhet för flyktingar från Ukraina, föreslår skribenten.
Tomten skulle kunna användas till verksamhet för flyktingar från Ukraina, föreslår skribenten. Bild: FOTO: HENRIK JANSSON

Kommunen borde "annektera” ryska konsulatets tomt

Ryssland har beslagtagit utländskt ägd egendom för mångmiljonbelopp, så de bör fatta spelreglerna, skriver signaturen Jona.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS
|

Ryssarna har lämnat konsulatet i Göteborg och nu har Göteborg en ickefråga som ska ältas i det oändliga. Ryssarna har stängt sitt konsulat och därmed har de frångått gällande plans syfte, så kommunen borde ha fria händer att hantera situationen. Beslagta tomten och byggnaden! Eller ”annektera” den så att ryssarna förstår bättre. Ryssland har oblygt beslagtagit utländskt ägd egendom för mångmiljonbelopp, så de bör fatta spelreglerna.

Kvar finns därefter ryska ambassaden i Stockholm. Det är en fråga för Stockholms kommun och UD. Hjälp på vägen: Stäng svenska ambassaden i Moskva. Därefter den ryska ambassaden i Stockholm. Var tredje person där ägnar sig åt underrättelseverksamhet så, vad är problemet? Ryssland har hotat Sverige med ”konsekvenser” med anledning av dess ansökan om Nato-medlemskap. Denna hotbild påverkas knappast av svenskt tassande kring en öde tomt i Göteborg.

ANNONS

Kanske kan tomten användas till verksamhet för flyktingar från Ukraina. Det vore en viktig symbolhandling. Eller vad Göteborgs kommun finner för gott, inte mördarregimens i öster.

Jona

LÄS MER:Ryssarna har flyttat ut – konsulatet kan bli ödehus

LÄS MER:Skyddet upphör för konsulatbyggnaderna i Örgryte

LÄS MER:Demonstranter överfallna vid ryska konsulatet

ANNONS