Kinas ambassadör i Sverige, Gui Congyou.
Kinas ambassadör i Sverige, Gui Congyou. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Kinas rätta ansikte

Kina är en kommunistisk diktatur, statens intressen alltid är överordnade individens och mänskliga rättigheter är inget man begriper, skriver signaturen Demokratisk senior.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

I stället för att vara kritiska borde vi vara tacksamma mot den kinesiske ambassadören för att ha öppnat våra ögon. I flera årtionden har Kina på olika sätt charmat stora delar av världen och inte minst oss svenskar. Med låga löner har man lockat massor av företag att flytta sin tillverkning till Kina. Detta har medfört att massor av arbetstillfällen gått förlorade inte bara i Sverige utan i hela Europa. Många råvaror, viktiga för vår industri, tillverkas inte längre i Europa och den mesta tillverkningen är flyttad till Kina. Vilka framtida konsekvenser detta kan få vill jag inte tänka på.

ANNONS

Målet för den kommunistiska ideologin är världsherravälde

Vad jag inte begriper är fackens totala tystnad. För inte speciellt många årtionden sedan var det inte ovanligt att svenska fackföreningar, speciellt hamnarbetarna, protesterade genom att vägra hantera gods från länder där man ansåg lönerna vara för låga och arbetsförhållandena för dåliga. När det gäller produkter från Kina har man tydligen inga sådana synpunkter trots att det är just låga löner som fått svenska företag att flytta sin produktion till Kina.

Vad ingen heller tycks bry sig om är att Kina är en kommunistisk diktatur. Detta innebär att statens intressen alltid är överordnade individens. Mänskliga rättigheter är inget man begriper och man kan därför fortsätta den gamla traditionen att sätta folk i fängelse på obegränsad tid utan dom och rannsakan. Man skall heller inte glömma att målet för den kommunistiska ideologin är världsherravälde. I takt med att kammen växer lär vi få se mera som vi inte gillar.

Demokratisk senior

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS