Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Att som konsument välja svenska eller utländska morötter går för långsamt, skriver insändaren. Bild: John Locher
Att som konsument välja svenska eller utländska morötter går för långsamt, skriver insändaren. Bild: John Locher

Kära politiker, det går för långsamt!

Naturen och klimatet har ingen ideologisk hållning som man som politiker kan vara för eller emot, skriver Kjell Dennhag.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

När jag pratar runt med folk om klimatfrågan så är det många som resonerar typ så här.

“Ja det låter bra det du säger men jag är inte speciellt insatt. Jag äter säkert fel, jag kör fortfarande bensinbil och jag hänger inte riktigt med i debatten. Sanningen att säga kanske jag inte bryr mig riktigt. Jag är upplånad över huvudet som de flesta andra och hinner liksom inte, jag måste jobba. Men jag håller med om vad du säger. Jag tycker det vore helt ok att det togs beslut av politikerna som ställde om villkoren, jag tycker det är lite mycket att vi som konsumenter ska ha så mycket av det där ansvaret”

Om detta resonemang kan man ju ha invändningar, men i sin kärna har det en poäng.

Fatta de stora besluten som ställer om snabbt.

Behovet av omställning är här NU! Naturen och klimatet har ingen ideologisk hållning som man som politiker kan vara för eller emot. Av skäl som vi är skyldiga till är det illa ställt just nu, så är det. Det kan vara smärtsamt att inse men inte svårt, alla vetenskapliga belägg finns.

Så politiker. Fatta de stora besluten som ställer om snabbt. Sätt ramarna så följer vi andra med. Att som konsument välja svenska eller utländska morötter går för långsamt. Fatta besluten nu!

Kjell Dennhag

LÄS MER: Ökentäta Jordanien hoppas på 10 miljoner träd

LÄS MER: Klimat går före större flygplats i Frankrike

LÄS MER: Dit gick resan under coronaåret