Det behövs mer utöver idrottslektioner, skriver Maja Olsson.
Det behövs mer utöver idrottslektioner, skriver Maja Olsson. Bild: Jerry Lövberg

Jag vill ha mer idrott i skolan!

Vi som är barn i Sverige behöver röra på oss och skolan skulle kunna hjälpa till mer, skriver Maja Olsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS

Folkhälsomyndigheten har rapporterat att barn rör sig för lite. Men för att man ska må bra och ha ett hälsosamt liv måste man röra på sig.

Vi som är barn i Sverige behöver röra på oss och skolan skulle kunna hjälpa till mer. Idrotten behöver förlängas. Det är viktigt att det är mycket rörelse och att vi får träna kondition. Gärna mer orientering, då får man både tänka och röra på sig.

Men det behövs mer rörelse utöver idrottslektioner. I höstas hade vi en tävling om att ta oss till skolan på egna ben. Men den var bara på hösten! Vi har också haft skoljoggen en dag varje år. Det behövs mer aktiviteter och fritidsledare på rasten som hjälper oss att komma igång.

ANNONS

Några kan tycka att det är jobbigt att vi ska behöva röra oss mer, men om de bara tränar lite mer får de bättre kondition och mår bättre.

Maja Olsson

LÄS MER: Barn och unga rör på sig alldeles för lite

LÄS MER:Pandemin har satt en hel generations hälsa på spel

LÄS MER:Utmaning att få tillbaka barnen till idrotten

ANNONS