Insändarskribenten kan tänka sig ett trevligt motiv på matkassen, men inte något reklam.
Insändarskribenten kan tänka sig ett trevligt motiv på matkassen, men inte något reklam. Bild: Janerik Henriksson/TT

Jag vill ha bärkassar utan reklam på

Det är säkert miljoner reklambudskap som vi bär hem, skriver Seppo Kantola.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

Som bekant har praktiskt taget de flesta affärskedjor egna kassar som vi kunder bär hem från affärerna. Alla diverse kassar bär reklam för respektive kedjor, med reklam. Det är säkert miljoner reklambudskap som vi bär hem. Jag vågar inte ens fantisera hur många det är, och vi gör det utan någon som helst ersättning! Är det okej? Givetvis inte!

Jag har ett förslag! Tillverka vita kassar utan reklam eller ha ett motiv som ett päron, ett äpple, eller ett annat trevligt motiv! Ingen reklam från den och den kedjan! Detta kan införas inom alla branscher!

Kostnaden för nuvarande kassar har företagen så det blir inte dyrare med ett nytt grepp! Och plastindustrin får fortsätta med sin tillverkning av nya, kreativa och "oberoende" bärkassar!

ANNONS

Seppo Kantola

LÄS MER:Slopad plastpåseskatt kan ge Sverige böter

LÄS MER:Inte säkert att plastpåseskatten slopas

LÄS MER:Plast på menyn när miljöministrar möts i Sverige

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS