Jag lovar också att inte sköta mitt uppdrag alltför bra så att du får kritik, för då kan man få sparken på riktigt, skriver insändaren.
Jag lovar också att inte sköta mitt uppdrag alltför bra så att du får kritik, för då kan man få sparken på riktigt, skriver insändaren. Bild: Nils Petter Nilsson

Jag vill bli minister, Stefan Löfven

Skulle man klanta till det rejält, bryta mot lagen och bli påkommen, så kommer man till den så kallade "elefantkyrkogården" i regeringskansliet, skriver signaturen Toker.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS

Jag har alla kvalifikationer som krävs för att bli minister i din regering, Stefan Löven. Jag pratar halvdålig engelska men jag är bra på att påstå saker som saknar verklighetsförankring.

Om det finns allvarliga problem i landet, till exempel grov kriminalitet, så kan jag lägga pannan i djupa veck, se bekymrad ut och säga att "Vi tar det här på största allvar" och så var det problemet ur världen.

Om det skulle bli ett område där jag är ansvarig och det inte riktigt blir som jag tänkt och sagt, så är jag bra på att skylla på någon annan. Jag har också tränat mycket på att kunna svara journalister med floskler och intränade haranger oavsett fråga. Jag kan upprepa detta tills journalisten tröttnar eller att intervjutiden tar slut.

ANNONS

Skulle det inte finnas någon lämplig ministerpost, kan jag tänka mig att bli generaldirektör. Dom verkar ha en trevlig anställningsform, "Evig anställning". Missköter man sig, så får man prova på ett nytt spännande område. Skulle man däremot klanta till det rejält, bryta mot lagen och bli påkommen, så kommer man till den så kallade "elefantkyrkogården" i regeringskansliet. Samma lön, men man behöver inte göra så mycket.

Jag lovar också att inte sköta mitt uppdrag alltför bra så att du får kritik, för då kan man få sparken på riktigt.

I värsta fall kan jag bli landshövding.

Tänk över mitt erbjudande Stefan och hör av dig. GP har mina uppgifter.

Toker

ANNONS