Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Visionsbild över Linbanan vid Wieselgrensplatsen. Bild: Tomorrow AB
Visionsbild över Linbanan vid Wieselgrensplatsen. Bild: Tomorrow AB

Inget kommer gratis – inte ens en linbana

Göteborgs rykte om att vara en korrumperad stad förbättras knappast när kommunen tar emot pengar av ”hemliga” investerare som till synes inte efterfrågar någon som helst motprestation, skriver ”Le Provocateur”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Nyheten om att ett ”hemligt konsortium” erbjuder sig att finansiera den skandalomspunna linbanan väcker ett par reflektioner.

För det första är det intressant att just Vänsterpartiet ställer sig så positiva till att privata aktörer vill använda sitt kapital till att bekosta offentliga investeringar. V är ju annars notoriska motståndare till vinst i största allmänhet, i skola och vård i synnerhet. Företag som på sikt inte genererar vinst har ju vanligtvis dåliga utsikter att erbjuda eget kapital för investering. Man känner stanken av dubbelmoral.

För det andra förbättras knappast Göteborgs rykte om att vara en korrumperad stad när kommunen tar emot pengar av ”hemliga” investerare som till synes inte efterfrågar någon som helst motprestation. Tankarna far till det amerikanska ordspråket: ”There is no such thing as a free lunch”.

Le Provocateur