Hur är de funtade?

Hur ser våra politiker på medmänsklighet, meningen med livet och vårt ansvar för våra barns och barnbarns framtid skriver Per Acke Orstadius?

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

Hur är de funtade, de politiker som förbjuder eller försvårar för desperat fattiga tiggare som tvingas sitta hela dagarna på den hårda marken och se likgiltiga människor titta bort från deras mugg när de går förbi. De politiker som gärna bidrar till fler poliser och militärer men inte till det sociala skyddsnät eller den skola och omsorg för alla som de inte tror att de själva kommer att behöva.

De politiker som vägrar att ta emot och hjälpa dem som flytt från krig och svält. De politiker som kan sprida sina budskap genom alla de stora dagstidningar och betalkanaler på teve som ägs av deras sympatisörer men som ändå försöker att ytterligare svälta ut den skärva av massmedia som ägs av oss alla gemensamt.

ANNONS

Och hur är alla de människor funtade som stöder dem i vått och torrt?

De politiker som sänker skatten för de rikaste i landet och som motarbetar varje förslag om att utjämna de ekonomiska villkoren mellan rika och fattiga kommuner. De politiker som vägrar att vidta de åtgärder som är nödvändiga för att vi ska kunna klara oss undan en klimatkatastrof.

Hur är de funtade, alla dessa politiker? Och hur är alla de människor funtade som stöder dem i vått och torrt? Hur ser de på sådant som medmänsklighet, meningen med livet och vårt ansvar för våra barns och barnbarns framtid?

Per Acke Orstadius

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS