Vi ska kunna leva hälsosamt i våra hem, tycker skribenten.
Vi ska kunna leva hälsosamt i våra hem, tycker skribenten. Bild: Claudio Bresciani / TT

Hög tid att införa förbud mot rökning i lägenheter

Jag har försökt få hjälp med detta från min kommunala hyresvärd men inte lyckats, skriver signaturen Besviken.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

Hur tusan kan vi fortfarande tillåta rökning inomhus i lägenheter? Något så förlegat, som enligt mig kan likställas med att misshandla sin omgivning. Vad är egentligen skillnaden? Varför är det endast i nybyggen som rökfritt kan införas? Vi pratar om något giftigt, inte att man ogillar någons katt eller någons musiksmak.

Jag såg min pappa kvävas till döds av sina rökarlungor, han slutade först efter att han fick leukemi. Det senaste halvåret har jag haft panikångest när jag känt röklukten, inte sovit bra. Den stanken om kläder och mina saker. Jag har duschat på gymmet eller hos mamma på grund av att mitt badrum luktar för mycket rök. Jag har levt på mikrad mat, för att jag inte har kunnat använda mitt kök. Jag önskar inte någon detta.

ANNONS

Jag har försökt få från min kommunala hyresvärd men inte lyckats och tvingas sluta på mitt drömjobb för att jag inte har något alternativ till boende inom rimligt pendlingsavstånd.

Vi behöver förändring. Man ska kunna leva hälsosamt i sitt eget hem!

Besviken

LÄS MER:Mölndalsbostäder inför rökfritt i all nyproduktion

LÄS MER:Poliser luktade sig fram till knarklägenhet

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS